A spiritualis világ tudománya
Főoldal | Kozmikus tarot | Regisztráció | Belépés
..
Honlap-menü
Kategóriák
Karma [0]
Naptár
«  December 2019  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Mentett bejegyzések
;tarot-kártya ősi tudásának eredete az idők homályába vész. Ez az örökzöld bölcsesség valószínűleg részben az ókori Egyiptomból, részben az ősi Indiából származik. Egyes források szerint a legendás, elsüllyed Atlantiszról öröklődött át.

Nyugaton a tarot először a XV. században jelent meg az észak-itáliai nemesség körében, később pedig Franciaországban. Ezek a kártyák csodálatos, kézzel festett lapokból álltak. Borsos ára miatt ehhez az elegáns, "különálló lapokkal rendelkező misztikus könyv"-höz csak a gazdagok, a nemesség juthatott hozzá. A könyvnyomtatás feltalálásával azonban ez is megváltozott, és ettől kezdve sokkal több ember ismerhette meg a kártyákat.

Előfordult, hogy az egyház - az ördög teremtményének tartva - elátkozta, és hogy egyes országokban betiltották használatát, a tarot mégis a mai napig az ezoterikus tudás alapvető része maradt. A tarot-val és az okkultizmussal kapcsolatos első írás a XVIII. században jelent meg Court de Gebelin és Etteila tollából. Egészen a modern időkig a tarot-kártya viszonylagos elzártságban létezett, mára viszont nagy megbecsülésnek örvendhet, és  az ezotéria tudománya iránt érdeklődők tudatosságának növekedését szolgálja.

Napjainkban a transzcendens értelem és a megvilágosodás keresése lépett az ősi misztikus vallások helyébe. A tarot egyszerű, ősi bölcsessége nem véletlenül népszerű a lelki utat járók körében. A New Age elméletének egyik tantételévé vált a tarot alapfogalma, miszerint a világon minden a folyamatos változás állapotában van. Ezáltal válhat megbízható vezetőnkké a mai, kaotikus világban.

 


A tarot felépítése

A tarot-nak 78 lapja van, melyeket két fő részre oszthatunk.

- a 22 kártyalapot tartalmazó Nagy Arkánumra.
- és az 56 kártyalapot tartalmazó Kis Arkánumra.

A Nagy Arkánum 22 lapja római számmal van ellátva I-től (A Mágus) XXI-ig (A Világ). Nullával jelzik "A Bolond" kártyalapot.

A Kis Arkánum 56 kártyalapja a négy alapelemhez rendelhető

- a Botok sorozat (treff): a tűz elemhez,
- a Kelyhek sorozat (kör): a víz elemhez,
- a Kardok sorozat (pikk): a levegő elemhez,
- az Érmék sorozat (káró): a föld elemhez.

Minden egyes sorozatban úgynevezett udvari kártyák (király, királynő, herceg, hercegnő) és numerikus lapok vannak (az ásztól a tízesig).

 

...
A fejezet kategóriái
Karma [0]
Chat
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Copyright MyCorp © 2019 Honlapszerkesztő - uCoz